Djurgårdare runt om i Stockholm – förena er!

Jag började gå på och kolla på Djurgår´n när jag var 16 år och precis hade börjat på Blackebergs gymnasium och där träffat två andra djurgårdare. Efter två år så flyttade båda från Stockholm dock och helt plötsligt hade jag ingen att gå med. Men jag kunde inte hålla mig från att gå på matcherna ändå, jag var redan fast, så under flera år så gick jag själv på matcherna och ställde mig i klacken. Det var verkligen inte synd om mig, i klacken är man en del av helheten, av något större. Men det hade självklart varit roligare att ha någon att gå med under dessa år, någon att åka till och från matcherna med, att ta en öl, osv. Jag åkte även på många bortamatcher under några år, och i de flesta fallen så åkte jag då JK buss på egen hand, utan att känna någon på förhand (ofta lärde man ändå känna folk).

Nu har jag sedan många år mitt säsongskortsgäng, och det är en av anledningarna till att det är roligare än någonsin att gå och kolla på djurgården. För gemenskapen med polarna, ölen innan match osv, är ju en väldigt stor del av själva upplevelsen. Men det finns nog väldigt många djurgårdare där ute som känner igen sig i min beskrivning, som kanske inte har något naturligt Djurgårdssammanhang, som saknar ett säsongskortgäng eller någon att gå på hemmamatcherna med, eller som saknar någon att åka på bortamatcher med när ens eget gäng inte kan eller har lust. Eller som helt enkelt bara skulle tycka det vore jävligt kul att lära känna fler djurgårdare i området där man bor.

Min idé är att skapa mötesplatser för djurgårdare över hela Stockholm. En mänsklig drivkraft är att tillhöra ett sammanhang, en gruppering, och att känna att man är en del av någonting större. Jag vill att alla djurgårdare ska ha möjlighet att känna detta, inte bara när man kollar på Djurgården live på Stockholmsarenan, utan hela tiden. Det ska helt enkelt finnas en möjlighet att bli medlem av ”Djurgårdsfamiljen” på riktigt, att få ett sammanhang, sin egna gruppering. Vi säger att vi är en familj, så låt oss skapa plattformar där vi kan mötas och börja prata med varandra på riktigt och börja göra skäl för namnet!

Min idé är att var man än bor i Stockholm så ska det finnas en lokal djurgårdsgrupp på Facebook där man kan träffa andra djurgårdare. Det blir en trevlig mötesplats för djurgårdare som bor i samma område, men även en plats där de mest hängivna supportrarna kan försöka sprida positiva vibbar, haussa matcher och liknande. Man kan åka på bortamatcher tillsammans, anordna lokala pubsamlingar innan hemmamatcher, bjuda med kids från området på DIF-match, och mycket mer. Vi ska tillsammans stärka DIF i områdena där vi bor och vi ska göra det tillsammans. Visa att hela Stockholm är Djurgårdsland, att det här är vår stad!

För att kickstarta det här projektet så har jag skapat en Facebookgrupp som heter ”Djurgårdsfamiljen – Västerort” som jag uppmanar alla djurgårdare med någon koppling till Västerort att gå med i. Jag smygstartade gruppen i tisdags och vi börjar redan närma oss 100 medlemmar. Men målet måste vara att bli mycket större än så, Västerort är stort och det borde vara möjligt att få med tusentals djurgårdare i gruppen på längre sikt. Sen när vi väl har fått en mötesplats så kan folk börja bilda mindre grupper för t.ex. Vällingby, Blackeberg, Hässelby, Norra Ängby, Traneberg, osv.

Jag vill att alla vi djurgårdare i Västerort ska organisera oss, för att lära känna varandra, ha kul tillsammans, och framför allt stärka Djurgården i vårt närområde. Visa att vi finns här och att vi är starka. Träffas på den lokala puben innan hemmamatcher. Ha en parksamling innan nån sommarmatch. Ta med skolbarn och våra barns fotbollslag på matcher tillsammans, och så vidare. Så gå med i vår grupp redan idag och och bjud in alla djurgårdare du känner med någon koppling till Västerort, så gör vi något riktigt bra utav detta!

Tänk om vi skulle kunna göra detta i stor skala över hela Stockholm med mängder av grupper där aktiviteten bubblar, hur stora svallvågar det inte skulle kunna skicka? Om det görs något litet på väldigt många ställen så kan effekterna bli väldigt stora. Det är det som är min förhoppning. Jag vill att vi ska bygga en gräsrotsrörelse underifrån där vi tillsammans skapar mötesplatser för djurgårdare över hela staden. När vi väl har fått dessa mötesplatser på plats, ja då är det endast vår egen fantasi och kreativitet som sätter hinder för hur mycket vi kan uppnå tillsammans.

Därför vill jag nu rikta mig till hela Djurgårdsfamiljen, oavsett var i Stockholm ni bor:

 Jag uppmanar alla er som läser detta och gillar idén att själva skapa en Facebookgrupp för ert område och bjuda in de ni känner!

Det är superenkelt att skapa en Facebookgrupp och vem som helst kan göra det. Sedan kan gruppen växa naturligt i takt med att folk hittar den och bjuder in sina vänner. Min förhoppning är att JK, Sofialäktaren, DIFenders, DIF själva, och andra grupperingar och ledande supportrar ska nappa på idén och hjälpa till med spridningen. Så jag vänder mig till alla engagerade djurgårdare där ute, kända såsom okända, att dra ert lilla strå till stacken och skapa er egna lokala grupp av stilen ”Djurgårdsfamiljen – X”. Bildmaterial till era gruppers omslagsbild kan ni förslagsvis hämta här: http://helastan.dif.se/

Låt oss organisera oss över hela Stockholm för att skapa en gräsrotsrörelse där engagemanget och aktiviteten flödar, där vi lär känna andra djurgårdare och samtidigt tillsammans verkar för att stärka DIF där vi bor!

Djurgårdare runt om i Stockholm – förena er!

 vår stad

Annonser

En reaktion till “Djurgårdare runt om i Stockholm – förena er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s